Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πως να αφαιρεσετε τους φραγμενους πορους του προσωπου..


Οι πόροι στο πρόσωπό σας μπορεί να είναι "φραγμένοι" από την λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και την καθημερινή βρωμιά που έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Αν οι φραγμένοι πόροι αφεθούν χωρίς θεραπεία μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια και ακμή, γι 'αυτό είναι σημαντικό να τους καθαρίζετε συχνά. Δοκιμάστε μία από τις παρακάτω τεχνικές που καθαρίζουν τους πόρους του δέρματός σας: Οι τεχνικές αυτές αφορούν καθάρισμα των πόρων του δέρματος στον ατμό, με απολέπιση ή με τη χρήση μιας μάσκας προσώπου.



Καθαρισμός των πόρων του δέρματος με τον ατμό:Ο ατμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον καθαρισμό των πόρων του δέρματός σας. Για να καθαρίσετε τους φραγμένους πόρους από το δέρμα του προσώπου σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Πλύνετε το πρόσωπό σας
Ξεκινήστε τη διαδικασία καθαρισμού των πόρων του δέρματός σας με το πλύσιμο του προσώπου σας. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι προσώπου το οποίο δεν ερεθίζει το δέρμα σας και δεν κάνει τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

  • Αν φοράτε μακιγιάζ χρησιμοποιήστε πρώτα δισκάκια ντεμακιγιάζ για να σκουπίσετε το μακιγιάζ σας. Αφαιρέστε καλά όλα τα ίχνη του μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε.
  • Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να "ερεθίσει"το πρόσωπό σας και να το "στεγνώσει" εξωτερικά. Βρέξτε το πρόσωπό σας με νερό αρκετές φορές για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από την αφαίρεση του μακιγιάζ σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό που δεν περιέχει χημικές ουσίες που θα στεγνώσει το πρόσωπό σας.
  • Σκουπίστε το πρόσωπό σας με μια μαλακή πετσέτα. Μην τρίβετε το πρόσωπο με την πετσέτα. Απλά ακουμπήστε την πάνω στο δέρμα του προσώπου σας. Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πιο λεπτό και πιο εύθραυστο από ό, τι το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας, οπότε είναι σημαντικό να το αντιμετωπίζετε απαλά.

2. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και τοποθετήστε τη στη φωτιά
  • Γυρίστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, και αφήστε τη να ζεσταθεί. Όταν το νερό είναι αρκετά ζεστό για να ξεκινήσει την παραγωγή ατμού, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μπορείτε να χύσετε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ ή να το αφήσετε στην κατσαρόλα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε πράσινο τσάι, τσάι με μέντα, χαμομήλι, ή οποιοδήποτε άλλο βότανο της επιλογής σας για να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα του προσώπου σας. Η προσθήκη ελαίου από τσαγιόδεντρο μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία της ακμής.

3. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας
  • Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας έτσι ώστε να "σφραγίζει" τον ατμό πάνω στο πρόσωπό σας. Ο σκοπός είναι ο ατμός να κατευθύνετε πάνω στο πρόσωπό σας.
  • Αφήστε τον ατμό να δράσει στο πρόσωπό σας για δέκα λεπτά.
  • Μην κοντεύετε το πρόσωπό σας πολύ κοντά στον ατμό.

4. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό
  • Ξεπλύνετε "τα σωματίδια" που αφαιρέθηκαν από τους πόρους του δέρματός σας με δροσερό νερό, το οποίο θα βοηθήσει και στη σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου σας.
  • Απλώστε ενυδατική κρέμα για την προστασία του προσώπου από το "στέγνωμα".



Καθαρισμός των πόρων του δέρματος με απολέπιση:Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην απόφραξη των φραγμένων πόρων του δέρματος του προσώπου δεδομένου ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αλλά και αρκετές βρομιές. 

1. Χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα απολέπισης προσώπου
Το βούρτσισμα του προσώπου είναι μια αρχαία τεχνική απολέπισης που έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αγοράστε μια βούρτσα προσώπου με μαλακές τρίχες κατασκευασμένες από φυσικές ίνες. Βεβαιωθείτε ότι η βούρτσα που χρησιμοποιείτε είναι κατασκευασμένη ειδικά για να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο. Οι βούρτσες σώματος είναι πιο σκληρές και δεν κάνουν για το εύθραυστο δέρμα του προσώπου.

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη τεχνική για να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας:
  • Ξεκινήστε με τον καθαρισμό του προσώπου. Χρησιμοποιήστε δισκάκια αφαίρεσης μακιγιάζ (αν φοράτε μακιγιάζ), ξεπλύνετε το πρόσωπό σας, και στεγνώστε με μια πετσέτα.
  • Φροντίστε έτσι ώστε το πρόσωπό σας και η βούρτσα να είναι εντελώς στεγνά πριν τον βούρτσισμα. Αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει αν το πρόσωπό σας είναι βρεγμένο.
  • Βουρτσίστε απαλά το πρόσωπό σας μετακινώντας τη βούρτσα σε μικρούς κύκλους. Επικεντρωθείτε στις περιοχές όπου το δέρμα σας είναι το πιο ξηρό.
  • Να είστε προσεκτικές με το δέρμα πάνω και κάτω από τα μάτια σας, καθώς το δέρμα σε αυτές τις περιοχές είναι λεπτό και εύθραυστο.
  • Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα.
2. Απολέπιση με ένα scrub προσώπου
Χρησιμοποιήστε ένα scrub προσώπου. Τα τζελ απολέπισης, οι κρέμες απολέπισης, κ.τ.λ. περιέχουν μικροσκοπικά σωματίδια που βοηθούν στην απολέπιση του προσώπου σας. Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα scrub προσώπου του εμπορίου ή να κάνετε το δικό σας απολεπιστικό προσώπου με μέλι, κριθάρι και λάιμ. Περισσότερα για αυτή τη συνταγή θα βρείτε στο άρθρο "5 Καλύτερες σπιτικές κρέμες προσώπου με μέλι ".




Καθαρισμός των πόρων του δέρματος με μάσκα προσώπου:
Ορισμένες μάσκες προσώπου μπορούν να βοηθήσουν πολύ στον τομέα του καθαρισμού των φραγμένων πόρων του δέρματος του προσώπου. Η μάσκα αργίλου που αναφέρεται παρακάτω, είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά.


Μάσκα αργίλου
Οι μάσκες αργίλου τραβούν "έξω" πολλά από εκείνα τα "σωματίδια" που φράσσουν τους πόρους του δέρματος.Τέτοιες μάσκες προσώπου μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ή σε διάφορα ινστιτούτα ομορφιάς , ωστόσο μπορείτε να κάνετε και τη δική σας.

  • Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας άργιλο (bentonite clay), 1 κουταλιά της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης.
  • Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο, φροντίζοντας να καλύπτει όλες τις περιοχές με φραγμένους πόρους.
  • Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά.
  • Θα αισθανθείτε ότι αρχίζει να σφίγγει καθώς στεγνώνει και αυτό σημαίνει ότι ο πηλός προσπαθεί να "ρουφήξει" τα σωματίδια από τους πόρους του δέρματός σας.
  • Πλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και σκουπίστε το με μια μαλακή πετσέτα.
  • Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου